Cobots – Collaborative Robots

Een cobot of collaborative robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Een cobot verschilt daarmee van andere robots, die ontworpen zijn om zelfstandig of met beperkte begeleiding te opereren.

Omron cobots single - Cobots – Collaborative Robots

Toepasbare applicaties voor cobots

Cobots zijn van grote waarde in een verscheidenheid van applicaties:

  • 𝗔𝘀𝘀𝗲𝗺𝗯𝗹𝘆: Cobots kunnen de doorvoer en consistentie van repetitieve of complexe assemblagetaken verbeteren, samen met mensen.
  • 𝗠𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗠𝗮𝗻𝗶𝗽𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻: Deze robotica-oplossing, waarbij een cobot op een mobiele robot gemonteerd wordt, automatiseert niet alleen het transport van goederen, maar ook een gecompliceerde orderverzameling.
  • 𝗣𝗮𝗹𝗹𝗲𝘁𝗶𝘇𝗶𝗻𝗴: Ruimtebesparende cobots kunnen het stapelen van dozen op een pallet stroomlijnen. Met ingebouwde visie kunnen kratten worden gesorteerd op barcode of andere visuele indicatoren.
  • 𝗣𝗮𝗰𝗸𝗮𝗴𝗶𝗻𝗴: Cobots kunnen producten inspecteren en sorteren voordat ze in kisten worden gestopt. Klanten kunnen productielijnen snel aanpassen aan nieuwe producten.
  • 𝗣𝗶𝗰𝗸 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗹𝗮𝗰𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗜𝗻𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻: Cobots hebben een ingebouwd vision-systeem dat het gemakkelijk maakt om te kiezen en te plaatsen, samen met geavanceerde inspectie.
  • 𝗦𝗰𝗿𝗲𝘄𝗱𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗴: Cobots voegen precisie en consistentie toe aan uw toepassingen voor schroeven en onderdelen bevestigen
Omron cobots applications 768x402 - Cobots – Collaborative Robots

Cobots met een ingebouwd vision systeem

Hoe kunnen cobots de kwaliteit en de traceerbaarheid in productie helpen verbeteren? Met slimme en gebruiksvriendelijke vision-systemen kunt u bijvoorbeeld het lezen van barcodes en kwaliteitscontrole opnemen in hun taken op een productielijn.

Cobots en veiligheidssystemen

Harmonie tussen mens en machine vereist de hoogste veiligheidsnormen. De cobots zijn ontworpen om een veiligere werkplek te bevorderen. Een succesvolle cobot-applicatie bevat daarom veiligheidssystemen op basis van uitgebreide risicobeoordelingen. Rekening houdend met de veiligheidsnormen en -oplossingen zorgen de veiligheidsystemen dat mens en machine gezamenlijk in één ruimte kunnen worden.

Omron Cobot Safety - Cobots – Collaborative Robots

Meer weten over de Hexapole Cobots, heeft u een vraag of wilt u gewoon een kopje koffie drinken?

Of bel direct met 0251 – 21 24 84

Neem direct contact op!

Vraag naar meer informatie over de Cloud oplossingen en de mogelijkheden voor u!

Voor deze bedrijven verlenen wij al diensten: