yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hexateller

HexaTeller

HexaTeller:  een revolutionaire optische teller

De ‘HexaTeller’ of ‘Pink Counter’ is een optische controle eenheid, ontwikkeld voor het tellen van bollen maar eenvoudig ook voor andere toepassingen te gebruiken. De eenheid is samen met Pink Innovation (www.pinkinnovation.nl) ontwikkeld en op diverse machines uitgetest De ‘Hexateller’ telt met grote precisie over de volle breedte een stroom objecten (b.v. bollen) die op hoge snelheid voorbij komen.

HexaTeller vormt de basis voor verschillende toepassingen en kan eenvoudig binnen de beschikbare mogelijkheden aangepast worden naar de wensen van de klant.

De eenheid kan ingebouwd worden op bestaande machines of geïntegreerd in nieuwe. Bij het integreren in machines van Pink Innovation kan gebruik gemaakt worden van de extra mogelijkheden die het systeem biedt om interactie met de besturing van de planter of kopper te krijgen, zodat veel machineinstellingen ook visueel worden weergegeven op het scherm van de teller.

 

Toepassing: als bollenteller op lelie- en tulpenplanters of vullijnen

 

Door de unit al naar gelang de tijd van het jaar op verschillende machines te zetten kan de ‘HexaTeller’ over een bredere en langere periode van het jaar binnen de bollenteelt gebruikt worden. ‘HexaTeller’ telt de bollen tijdens het planten, waardoor een optimale verdeling over het plantbed verkregen wordt.

Een ‘HexaTeller’ unit kan eenvoudig op iedere bestaande plantmachine geplaatst worden, waarbij de bollen over de volle plantbreedte worden geteld. Dit biedt grotere precisie dan alleen een smalle stroom te tellen en naar de volle breedte om te rekenen.

Met de ‘HexaTeller’ behoudt de operator bovendien een vrij zicht op het transportsysteem. De aansturing van de aanvoer kan desgewenst vanuit de ‘HexaTeller’gecontroleerd worden, waardoor er een automatisch gestuurde betere verdeling plaatsvindt. Op deze machines kan  ‘HexaTeller’ de ingestelde procentuele verhouding weergeven en zo nodig de regelschuiven bedienen.

Door het unieke werkingsprincipe heeft ‘HexaTeller’ weinig tot geen last van vervuiling waardoor telfouten zouden ontstaan.

Het systeem wordt inclusief full-color touch screen geleverd waarop diverse gegevens worden weergegeven:

  • – aantal bollen per Roe of per meter
  • – aantal bollen per bed
  • – procentuele verdeling over de breedte van het bed
  • – totaal aantal bollen geplant
  • – snelheid van de planter
  • – geplante oppervlak
  • – etc etc…

Toepassing: Het tellen van de bollen tijdens het vullen van de kisten en de klein verpakkingen

Tijdens de val van de aanvoerband
Aansturing van bufferkleppen en aanvoerbanden kan geïntegreerd worden in de ‘HexaTeller’ unit.

 

Toepassing: Als hoogteregeling op de kopmachine

Het bepalen van de kophoogte op een automatische kopper:

  • De ‘HexaTeller’ detecteert de toppen van de bloemen en corrigeert de stand van het ronsel. Na het instellen van de gewenste kopdiepte behoudt het rondsel vervolgens deze waarde en volgt de glooiingen van het bed
  • De nauwkeurige hoogtebepaling maakt het mogelijk om 1-2 weken later de later opgroeiende bloemen alsnog te koppen zonder de eerder gekopte stelen af te snijden