MyLaps

Mylaps levert meetapparatuur en detectiemiddelen die bij sportwedstrijden ingezet worden om deelnemers nauwkeurig te kunnen volgen en de individuele prestaties te meten.

Deze middelen worden van oudsher bij hardlopen ingezet, maar inmiddels ook bij andere sporten zoals schaatsen en wielrennen.

Elke deelnemer kan uniek worden getraceerd en gemeten door inzet van RFID-transponders: een minuscuul uitgevoerde ontvanger- en zender met een eigen code die door het meetsysteem herkend wordt. Een dergelijke transponder kan een hardloper eenvoudig aan de schoen monteren.

Hexapole heeft een aantal specifieke applicaties ontwikkeld en in beheer waarmee de uitgifte van tags vrijwel geautomatiseerd verloopt. Ook de administratieve afhandeling (incl. afhandeling van de betaling) wordt automatisch verwerkt en aan het Mylaps back-office systeem aangeboden. Deze applicaties worden bij Mylaps in vestigingen wereldwijd ingezet om snel en accuraat de RFID transponders aan sporters en sportorganisaties te leveren, te onderhouden en te repareren.

Regelmatig worden functionele wijzigingen en uitbreidingen op aangeven van Mylaps ontworpen, gebouwd, getest en in productie genomen.