Mailserver Migratie

Hexapole kan uw huidige (verouderde?) lokale, mailserver migreren naar de cloud. Het voordeel van een mailserver migratie naar de cloud is dat u niet zelf hoeft te investeren in de aanschaf en onderhoud van een mailserver. Daarnaast is het grote voordeel dat u uw email, agenda en contacten altijd en overal veilig beschikbaar heeft en gemakkelijk kan delen met collega’s; of u nu werkt met een smartphone, tablet, laptop of PC.

Pagina inhoud:

Bij een mailserver migratie blijft uw domeinnaam behouden en gaan er geen emails, contacten of agenda items verloren. Zowel voor u als voor de buitenwereld verandert er ogenschijnlijk niets.

Deze nieuwe mailserver heeft daarnaast een aantal verbeteringen zoals:

  • Verbeterde Anti Spam/Virus oplossing
  • Snellere en gebruiksvriendelijke Webmail
  • Mogelijkheid tot synchronisatie tussen o.a. iPhone, Andriod, en Outlook

Mailserver Migratie

De eerste stap van een mailserver migratie is het één voor één overzetten van bestaande email accounts. Vervolgens starten we een mailbox migratie waarbij we al uw oude email verplaatsen naar de nieuwe mailserver. Uw mappenstructuur blijft hierbij behouden.
In feite verandert er voor uw email gebruik niets; het nieuwe email account wordt aangemaakt met dezelfde gegevens. Tevens gaat er geen mail verloren en bent u te allen tijden bereikbaar.

Zodra de mailserver migratie voltooid is wordt uw email automatisch gesynchroniseerd tussen al uw apparaten; of het nou om een fysieke werkplek gaat zoals een pc of laptop of om een mobiel apparaat als een iPhone of Android tablet of telefoon.

Mailserver Back-up

Een goede back-up van uw mailserver zorgt ervoor dat uw waardevolle gegevens niet verloren gaan. Hexapole kan met zijn back-up voorzieningen zorgen dat u altijd 30 dagen terug kan bij onvoorziene problemen. Een back-up geregeld door Hexapole is een volledig automatisch proces dat iedere dag op een vast tijdstip uw data veiligstelt. Bij eventuele problemen zorgen onze medewerkers voor een snelle oplossing zonder dat u hier omkijken naar heeft.
Ook is het mogelijk om deze geautomatiseerde back-up op meerdere locaties tegelijk op te slaan. Dit geeft extra verzekering dat uw data niet verloren gaat bij calamiteiten.

Wilt u meer weten over onze mailserver migratie oplossingen?
Neem gerust contact met ons op.
Of bel direct met 072 – 303 40 50

Aanverwante onderwerpen:
Hosted Exchange
Werkplek in de cloud
Remote back-up

Meer weten over ons Hexapole Virtual Private Server, heeft u een vraag of wilt u gewoon een kopje koffie drinken?

Of bel direct met 072 – 303 40 50

Neem direct contact op!

Vraag naar meer informatie over de Mailserver Migratie en de mogelijkheden voor u!

Voor deze bedrijven beheren wij al de Mailserver Back-up in de cloud: