Microsoft 365

Microsoft 365 biedt alles van Office 365, maar dan meer. Ook met Microsoft 365 worden al hun applicaties en diensten aangeboden in een abonnements- en cloud-vorm. Maar Microsoft 365 is meer; standaard worden alle gegevens en alle aangesloten computers beschermd.

Waarin verschilt Microsoft 365 nu eigenlijk met Office 365? Is Microsoft 365 voor ieder bedrijf geschikt?

Wil je eerst meer weten over Office 365? Lees hier dan meer.

Wat is Office 365?

Office 365 is een abonnement waarmee je altijd de meest recente versie van Office krijgt. Een standaard Officepakket bevat o.a. Word, PowerPoint, Excel en Outlook. Deze applicaties worden gewoon geïnstalleerd op je computer of Mac. De opslag van je bestanden vindt plaats in de cloud op een server van Microsoft. Ook e-mailboxen is onderdeel van het Office 365 abonnement.

Office 365 cloud - Microsoft 365
Meer weten over de Hexapole Microsoft 365 heeft u een vraag of wilt u gewoon een kopje koffie drinken?

 Of bel direct met 072 – 303 40 50

Wat is de Microsoft 365? 

Je kunt Microsoft 365 zien als beveiligingsschil over Office 365.

  • Uitgebreide bescherming van informatie via het versleutelen van alle data op de harde schijf.
  • Information Rights Management; zodat er geen gegevens worden gekopieerd op niet-toegestane apparaten en in niet-toegestane applicaties.
  • Grip op alle geregistreerde computers; zoals wissen op afstand en configureren op afstand.
  • Beleid voor gestandaardiseerd Office installeren, SharePoint koppelen en antivirus installeren. Daarnaast kunnen extra mappen gekoppeld worden aan SharePoint (Bureaublad, Documenten, Afbeeldingen) voor veilige opslag in de cloud.
  • Uitgebreide versie van Microsoft Defender antivirus.
  • Gratis upgrade naar Windows 10 Pro voor alle Windows 7, 8 en 8.1 Pro gebruikers
O365 M365 Infographic wit - Microsoft 365

En wat is dan OneDrive en SharePoint binnen Microsoft 365?

OneDrive is een online platform voor het opslaan van documenten / bestanden. Het wordt meestal gebruikt door individuen en zakelijke teams die een centrale locatie nodig hebben om bestanden op te slaan en te openen. Via de synchronisatie functionaliteit zijn bestanden vanaf meerdere apparaten toegankelijk.

SharePoint is een samenwerkingstool voor bedrijven die meerdere individuen en teams nodig hebben om tegelijkertijd aan documenten en producten te werken. In de afgelopen paar jaar heeft Microsoft updates voor hun Office 365-product uitgebracht die SharePoint hebben opgenomen in het Office 365-cloudplatform. Veel bedrijven gebruiken SharePoint voor organisatie brede samenwerking tussen documenten en bestanden.

Onedrive vs. Sharepoint Documents NL - Microsoft 365

Persoonlijk advies over Microsoft 365?

Al met al is de vraag of Microsoft 365 geschikt is voor jouw organisatie sterk afhankelijk van de situatie. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Microsoft 365? Wil je persoonlijk advies over welke oplossing de beste is? Heb je ondersteuning nodig bij het uitrollen van Microsoft 365 Neem contact met ons op via 072 – 303 40 50, wij helpen je graag verder.

Neem direct contact op!

Vraag naar meer informatie over de Cloud oplossingen en de mogelijkheden voor u!

Voor deze bedrijven verlenen wij al diensten: