Microsoft office 365

Microsoft biedt met Office 365 al hun applicaties en diensten aan in een abonnements- en cloud-vorm. Voorheen diende je MS Office-applicaties los te kopen en de data lokaal op te slaan; of op je eigen computer of op de server van het werk. Waarin verschilt Office 365 nu eigenlijk met de ‘normale’ Office? Is Office 365 voor ieder bedrijf geschikt?

Wat is Office 365?

Office 365 is een abonnement waarmee je altijd de meest recente versie van Office krijgt. Een standaard Officepakket bevat o.a. Word, PowerPoint, Excel en Outlook. Deze applicaties worden gewoon geïnstalleerd op je computer of Mac. De opslag van je bestanden vindt plaats in de cloud op een server van Microsoft. Ook e-mailboxen is onderdeel van het Office 365 abonnement.

Office 365 cloud - Office 365
Meer weten over de Hexapole Office 365 heeft u een vraag of wilt u gewoon een kopje koffie drinken?

 Of bel direct met 072 – 303 40 50

Wat is de ‘normale’ Office?

Office is ook verkrijgbaar als eenmalige aankoop. Je betaalt eenmalig om de betreffende versie van dat moment te mogen installeren op één computer of Mac. Bij het uitkomen van een nieuwe versie dien je wederom het Office-pakket eenmalig aan te schaffen. Dataopslag is geen onderdeel van het ‘gewone’ Office en vindt plaats op de lokale computer of op de server van het bedrijf. Ook de e-mailbox is geen onderdeel van het gewone Office en dient te worden afgenomen bij de ICT-dienstverlener (zoals Hexapole).

En wat is dan OneDrive binnen Office 365?

OneDrive is de online-opslagdienst van Microsoft. Officebestanden sla je lokaal op in de OneDrive folder op de harde schijf van je computer. De inhoud van deze map wordt automatisch gesynchroniseerd met de online-opslagdienst van Microsoft. Collega’s hebben ook toegang tot de gegevens in online-opslag doordat de nieuwste versies van bestanden automatisch op hun eigen computer terechtkomen.

office One drive for business - Office 365

Voordelen van Office 365

  • Office op meerder apparaten.
  • Samen bestanden delen met collega’s via de cloud.
  • Altijd de nieuwste versie van Office.
  • Schaalbaarheid.
  • Inclusief e-mailbox.

Nadelen van Office 365

  • Vereist internet voor het binnenhalen en opslaan van de nieuwsteversie van je bestanden.
  • Je gegevens staan mogelijk niet in Nederland.
  • Geen standaard back-up / recovery oplossing.
  • SVerwarring over het opslaan van bestande op de lokale werkplek of de cloud.
  • Relatief gevoelig voor ransomeware.

Persoonlijk advies over Office 365?

Al met al is de vraag of Office 365 geschikt is voor jouw organisatie sterk afhankelijk van de situatie. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Office? Wil je persoonlijk advies over welke oplossing de beste is? Heb je ondersteuning nodig bij het uitrollen van Office 365? Neem contact met ons op via 072 – 303 40 50, wij helpen je graag verder.

Neem direct contact op!

Vraag naar meer informatie over de Cloud oplossingen en de mogelijkheden voor u!

Voor deze bedrijven verlenen wij al diensten: