Internet Straalverbinding

InternetStraalverbinding e1467038014333 580x225 - Internet Straalverbinding

Met een internet straalverbinding kan je een snelle netwerk- of internet verbinding tot stand brengen tussen twee locaties. Een internet straalverbinding is bijvoorbeeld geschikt om een oud pand en een nieuw pand draadloos met elkaar te verbinden. Een internet straalverbinding bestaat uit meerdere zenders die gezamenlijk een draadloze brug vormen.

Internet Straalverbinding – Hoe werkt het?

Een internet straalverbinding werkt met een zeer precieze zender welke een krachtige, geconcentreerde straal uitzendt waardoor een verbinding ontstaat vergelijkbaar als met een kabel.

Standaard wifi apparatuur werkt op 2.4 GHz. Hexapole levert internet straalverbinding op 5 GHz, deze frequentie is minder storingsgevoelig. Ook is het vermogen, dat op de 5GHz uitgezonden mag worden, een stuk hoger. Daarnaast is er op 5 GHz een veel ruimere keuze in kanalen. Dit alles zorgt daardoor voor een stabieler signaal.

Internet Straalverbinding – Apparatuur

Met deze apparatuur kunnen snelheden tot 1.500 Mbit gehaald worden en een afstand van 10 kilometer overbruggen.

Een basis set voor een verbinding tussen twee panden, voor een afstand van 0.5 kilometer, met snelheid van 300Mbit, is al te krijgen voor 700,- Euro.

internet straalverbinding 300x225 - Internet Straalverbinding

Internet Straalverbinding Opzetten

Om een betrouwbare straalverbinding op te kunnen zetten verricht Hexapole, voor de werkelijke installatie, een line-of-sight meting. Hierbij kijken we of er zich geen obstakels tussen beide locaties bevinden en een zichtverbinding mogelijk is. Een zichtverbinding is mogelijk door bijvoorbeeld apparatuur in een mast of op het dak te plaatsen.

Wilt u meer weten over een Internet Straalverbinding? Neem gerust contact met ons op.
Of bel direct met 072 - 303 40 50