Sorteren

Uw onderneming groeit, het aantal orders en het assortiment neemt toe. Door e-commerce en retouren ontstaan er nieuwe goederenstromen. Accuraat en efficiënt kunnen sorteren is van groot belang. Hexapole Sorting Systems is gespecialiseerd in het op maat ontwikkelen en bouwen van sorteersystemen en aanverwante producten sinds 1994. Hexapole Sorting Systems is gevestigd in Nederland en heeft het hoofdkantoor in Alkmaar.

Sorteersystemen blob image
R
Efficiëntieverbetering: Processen stroomlijnen en optimaliseren, waardoor de efficiëntie toeneemt
R
Kostenbesparing: Sorteersystemen leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn
R
Verbeterde Kwaliteit en Nauwkeurigheid: Sorteersystemen voeren taken met grote precisie uit.

Sorteersystemen

Hexapole Sorting Systems is gespecialiseerd in het op maat ontwikkelen en bouwen van sorteersystemen en aanverwante producten sinds 1994. Hexapole Sorting Systems is gevestigd in Nederland en heeft het hoofdkantoor in Alkmaar.

Autonomous Intelligent Vehicles – AIV

Pakketten en Post

Mede door de toename van webwinkels is er de afgelopen jaren een sterk groeiende markt voor pakketdistributie. Voor een groot pakketvervoerder in Engeland verzorgt Hexapole al jaren het uitsorteren van duizenden pakketten per dag.

Een cobot of collaborative robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving

Colli's Sorteren

Automatisch colli’s sorteren; in de groothandel wordt al jaren gebruik gemaakt van geautomatiseerde processen voor het uitsorteren van inkomende pallets met colli’s of voor het automatiseren van het order verzamelproces.

Een cobot of collaborative robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving

Verzendbuffer

In de snelle wereld van online orderfulfillment is de variatie van oplossingen dat beschikbaar is voor efficiënte order picking enorm, van pick-to-light-systemen tot Autostores, shuttles en eenvoudige handmatige oplossingen. 

Kleding sorteren

Kleding Sorteren

De kledingbranche heeft de laatste tijd behoorlijke veranderingen ondergaan. In het distributie centrum wordt nog maar een klein percentage van de nieuwe collectie opgeslagen. Voor hangende kleding heeft Hexapole geheel in eigen huis de Hanging Garments Sorter (HGS) ontwikkeld.

Een cobot of collaborative robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving

Boeken Sorteren

In de boeken sector wordt al jaren gebruik gemaakt van sorteermachines. Hexapole heeft wereldwijd bij verschillende boekengroothandels de implementatie verzorgd voor het automatisch uitsorteren van boeken.

Pick to light

Pick to Light is een efficiënte manier om het proces van orderpicking te versnellen en te verbeteren. De Pick to Light-techniek maakt gebruik van een signaallamp. Deze geeft in het proces van orderpicking precies aan waar één of meerdere artikelen opgepakt moeten worden. Pick to Light zorgt voor een efficiënte route van orderpicking en elimineert fouten. Dit voorkomt dure herverwerking of verlies van klanten.

Meer over Pick to Light?  Neem gerust contact met ons op.

Sort to light

Sort-to-light (put-to-light) is een techniek om het sorteerproces te vereenvoudigen. Het doel is om loopafstanden te verminderen. Lampjes op de module informeren de operator waar een artikel geplaatst moet worden. Eventueel kan de module worden voorzien van een display om te laten zien hoeveel eenheden er moeten worden uitgesorteerd.

Een voorbeeld van een toepassing

Na het orderpicken moeten artikelen per klant worden uitgesorteerd. De operator scant het artikel, een brandende lamp geeft vervolgens aan wat de juiste, aan de klant toegewezen, locatie is.

  • Lage kosten, korte terugverdientijd.
  • Flexibel, schaalbaar, uitbreidbaar.
  • Gemakkelijk, efficiënt.
  • Accuraat, registreren van manco’s.

 

Samen met jou organisatie zoeken wij naar de juiste methode sorteer processen te optimaliseren. Wij kunnen de sort-to-light oplossing laten integreren met een bestaand WMS of ERP systeem.

Sort-to-light kan toegepast worden op bestaande stellingen of kasten. Ook kan er een nieuwe wand of een frame gemaakt worden.

Meer over Pick to Light?  Neem gerust contact met ons op.

Hadi systeem

Een bekend probleem in elke sorteerinstallatie: de detectie en identificatie van uit te sorteren artikelen.

Hiervoor zijn tal van systemen op de markt, maar er is één die er met kop en schouders bovenuit steekt: het Hexapole Article Detection and Identification (Hadi) Systeem.

Dit systeem is door Hexapole speciaal ontwikkeld voor liggende producten en kan deze vanaf 2x2cm klein of zelfs deels transparante artikelen detecteren.

Het kan op de bestaande trays geplaatst worden, en Hadi® geldt al jaren als een zeer betrouwbaar systeem met een fout percentage kleiner dan 0.01%!

Graag lichten we e.e.a. in een kennismakingsgesprek nader toe, referenties zijn op aanvraag verkrijgbaar!