Raad van Beheer – Stamboek Online – (Rashonden gegevens)

Kynologie staat voor alles wat te maken heeft met relaties tussen mensen en (ras)honden.

De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (de Raad) is het overkoepelende orgaan op dit gebied. De vereniging stelt jaarlijks een uitgave beschikbaar waarin alle gegevens van geregistreerde honden v.w.b. ras, nest en fokker opgenomen zijn.

Sinds 2003 levert Hexapole het Stamboek programma, dat door de Raad op CD (500 stuks) onder leden verspreid werd. Voordien werd jaarlijks een boekwerk uitgegeven, hetgeen tot flinke besparing leidt en veel prettiger en sneller in het gebruik is.

Tegenwoordig zijn de gegevens inzichtelijk via de website http://stamboek.houdenvanhonden.nl
De website is door Hexapole ontwikkeld in ASP.NET en werkt op de achtergrond met een MS-SQL database, waaruit de gegevens razend snel worden samengesteld en via de website getoond worden aan de gebruiker

In Stamboek kan de gebruiker snel een overzicht krijgen van een nest honden of een individuele hond, te selecteren via verschillende zoeksleutels. Dit levert de hondenliefhebber (zowel particulieren als professionele fokkers) een schat aan informatie. Om ongewenste (grootschalige) publicatie van gegevens te voorkomen gebruikt het programma een versleutelde database, en kan er alleen op individuele honden gezocht worden.

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Stamboek raad van beheer