Industriële Automatisering

Met zo’n 30 jaar ervaring is Hexapole jouw betrouwbare en volwaardige partner op het gebied van industriële automatisering. Bedrijven uit heel Europa weten onze deskundige engineers te vinden wanneer zij besturings- en automatiseringssystemen willen laten ontwerpen, bouwen en implementeren. En daar draaien wij onze hand niet voor om.

Industriële automatisering
R
Efficiëntieverbetering: Automatisering kan processen stroomlijnen en optimaliseren, waardoor de efficiëntie toeneemt
R
Kostenbesparing: Automatisering kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn
R
Verbeterde Kwaliteit en Nauwkeurigheid: Geautomatiseerde systemen zijn in staat om taken met grote precisie uit te voeren, wat resulteert in consistente productkwaliteit

Automatisering industrie

Op zoek naar een volwaardige partner op het gebied van industriële automatisering, en ondersteuning van deskundige expert voor wie geen enkel PLC-systeem een probleem vormt? Hexapole is een internationale partner en expert op het gebied van industriele automatisering.

Autonomous Intelligent Vehicles – AIV

AIV: Autonome, intelligente voertuigen

Autonomous Intelligent Vehicles (AIV’s) worden steeds meer door bedrijven geïntegreerd in hun organisatie voor het transporteren van producten. De nieuwste generatie mobiele robot (Autonomous Intelligent Vehicles – AIV) verplaatst zichzelf autonoom door een ruimte, zelfs als er constant bewegingen zijn van heftrucks en mensen.

Een cobot of collaborative robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving

Cobots – Collaborative Robots

Een cobot of collaborative robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Een cobot verschilt daarmee van andere robots, die ontworpen zijn om zelfstandig of met beperkte begeleiding te opereren.

LabVIEW is systeemsoftware voor toepassingen die testen, meten en regelen vereisen met snelle toegang tot hardware en gegevensinzichten.

LabVIEW

LabVIEW is systeemsoftware voor toepassingen die testen, meten en regelen vereisen met snelle toegang tot hardware en gegevensinzichten. LabVIEW biedt een grafische programmeerbenadering waarmee u elk aspect van uw toepassing kunt visualiseren, inclusief hardware configuratie, meetgegevens en foutopsporing.

Software voor automatisering, o.a. besturingssystemen en sorteersystemen

Software & IT

Industriële automatisering bestaat niet alleen maar uit machines. Even belangrijk is de besturingssoftware; de algoritmes, de overzichtelijke en eenvoudig te gebruiken schermen, communicatie met het ERP of WMS en natuurlijk de aansturing van de machine zelf door middel van een PLC.

Hexapole heeft al bijna 30 jaar ervaring in het bouwen van sorteer software. Onze Standaard Sorteer Software bestaat uit een gedegen basis waar bovenop klant specifieke modules geplaatst kunnen worden. Naast de Sorteer Software (PC) levert Hexapole ook de volledige machine besturing van de sorteermachine zelf (PLC).

PLC Engineering

In de industriële sector worden machines veelal aangestuurd met PLC’s, Programmable Logic Controllers. Daarmee zijn deze elektronische apparaten met een microprocessor een belangrijk onderdeel van de dagelijkse gang van zaken. Onmisbaar zelfs. Wanneer er sprake is van capaciteitsproblemen of een gebrek aan specifieke kennis komen wij als expert op het gebied van industriële automatisering aan bod.
Hexapole levert zowel de PLC als de voor jouw bedrijf om maat geschreven software. Zo zorgen wij ervoor dat de machines, en daarmee het hele productieproces optimaal functioneert. Verder kunnen wij de PLC-systemen ook integreren in een totaaloplossing met SCADA, HMI en een database-applicatie.

Onze experts

Het programmeren van allerlei verschillende type PLC’s is dagelijkse kost voor onze PLC programmeurs. Deze zo belangrijke apparaten kennen daardoor geen geheimen voor de experts van Hexapole. Stuk voor stuk hebben ze ruime ervaring in het werken met onder meer Siemens, Allen Bradley, Beckhoff en B&R. Doordat PLC’s doorgaans ook communiceren met systemen als database-applicaties, Remote I/O, sensoren, camera’s, barcodesystemen en andere PLC’s. Onze PLC programmeurs zorgen voor betrouwbare verbindingen, mede dankzij jarenlange ervaringen met verschillende systemen als Ethernet, EtherCAT, Profibus, Profinet, Modbus, CANbus en RS 232/485.

24/7 Support

Wanneer jij kiest voor Hexapole als jouw volwaardige partner op het gebied van industriële automatisering, dan kan je kiezen voor onze storing- en supportservice, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ons storingsnummer is altijd bereikbaar, en wij proberen jouw problemen direct en vakkundig te verhelpen. Geen vaste klant, maar wel een storing? Neem gerust contact met ons op via 072 – 303 40 50.

Nooit meer zorgen over industriële automatisering

Op zoek naar een volwaardige partner op het gebied van industriële automatisering, en ondersteuning van deskundige expert voor wie geen enkel PLC-systeem een probleem vormt? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op via tel. 072 – 303 40 50. Wij gaan graag met jou om tafel om te kijken waar de wensen en behoeften liggen, en hoe wij jou daarbij van dienst kunnen zijn.

Veelgestelde vragen ‘Industriele automatisering’

K
L
Wat is automatisering?

Automatisering verwijst naar het gebruik van technologie en systemen om taken of processen uit te voeren met minimale menselijke tussenkomst.

K
L
Waarom is automatisering belangrijk?

Automatisering is belangrijk vanwege de voordelen zoals verbeterde efficiëntie, kostenbesparing, verhoogde nauwkeurigheid en de mogelijkheid om repetitieve taken te automatiseren.

K
L
Welke taken kunnen worden geautomatiseerd?

Repetitieve, gestructureerde taken met duidelijke regels en patronen zijn geschikt voor automatisering. Voorbeelden zijn gegevensinvoer, rapportgeneratie en routinetaken.

K
L
Wat zijn de mogelijke gevolgen van automatisering voor werkgelegenheid?

Automatisering kan leiden tot banenverlies in bepaalde sectoren, maar ook nieuwe kansen creëren, vooral in de ontwikkeling en het beheer van geautomatiseerde systemen.

K
L
Hoe kan ik automatisering in mijn bedrijf implementeren?

Implementatie vereist een grondige evaluatie van processen, investering in geschikte technologieën, opleiding van personeel en geleidelijke integratie van automatisering in bedrijfsactiviteiten.

K
L
Wat zijn de ethische overwegingen van automatisering?

Ethische overwegingen omvatten kwesties als privacy, veiligheid, transparantie en de impact van automatisering op werkgelegenheid en sociale structuren. Het is belangrijk om ethische richtlijnen te volgen bij het ontwikkelen en implementeren van geautomatiseerde systemen.