Cobots

Een cobot of collaborative robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Een cobot verschilt daarmee van andere robots, die ontworpen zijn om zelfstandig of met beperkte begeleiding te opereren.

Een cobot of collaborative robot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving

Veilig samenwerken met cobots

Het belangrijkste voordeel van cobots, of collaboratieve robots, is hun vermogen om veilig samen te werken met mensen. Anders dan traditionele industriële robots, die vaak in afgesloten ruimtes werken en fysiek gescheiden zijn van menselijke werknemers, zijn cobots ontworpen om zij aan zij met mensen te werken

Toepasbare applicaties voor cobots

Cobots zijn van grote waarde in een verscheidenheid van applicaties:

  • Assembly: Cobots kunnen de doorvoer en consistentie van repetitieve of complexe assemblagetaken verbeteren, samen met mensen.
  • Mobile Manipulation: Deze robotica-oplossing, waarbij een cobot op een mobiele robot gemonteerd wordt, automatiseert niet alleen het transport van goederen, maar ook een gecompliceerde orderverzameling.
  • Palletizing: Ruimtebesparende cobots kunnen het stapelen van dozen op een pallet stroomlijnen. Met ingebouwde visie kunnen kratten worden gesorteerd op barcode of andere visuele indicatoren.
  • Packaging: Cobots kunnen producten inspecteren en sorteren voordat ze in kisten worden gestopt. Klanten kunnen productielijnen snel aanpassen aan nieuwe producten.
  • Pick and Place with Inspection: Cobots hebben een ingebouwd vision-systeem dat het gemakkelijk maakt om te kiezen en te plaatsen, samen met geavanceerde inspectie.
  • Screwdriving: Cobots voegen precisie en consistentie toe aan uw toepassingen voor schroeven en onderdelen bevestigen

Cobots met een ingebouwd vision systeem

Hoe kunnen cobots de kwaliteit en de traceerbaarheid in productie helpen verbeteren? Met slimme en gebruiksvriendelijke vision-systemen kunt u bijvoorbeeld het lezen van barcodes en kwaliteitscontrole opnemen in hun taken op een productielijn.

Cobot Safety

Cobots en veiligheidssystemen

Harmonie tussen mens en machine vereist de hoogste veiligheidsnormen. De cobots zijn ontworpen om een veiligere werkplek te bevorderen. Een succesvolle cobot-applicatie bevat daarom veiligheidssystemen op basis van uitgebreide risicobeoordelingen. Rekening houdend met de veiligheidsnormen en -oplossingen zorgen de veiligheidsystemen dat mens en machine gezamenlijk in één ruimte kunnen worden.

Voor deze bedrijven verlenen wij al diensten: