Colli’s Sorteren

Automatisch colli’s sorteren; in de groothandel wordt al jaren gebruik gemaakt van geautomatiseerde processen voor het uitsorteren van inkomende pallets met colli’s of voor het automatiseren van het order verzamelproces. Voor het uitsorteren van colli’s is de Order Release Module (ORM) van de firma Dynamic Logistic Systems (DLS) uitermate geschikt.

Pakketten en post sorteren
R

Hoge capaciteit

R

Compacte bouwwijze

R

Laag energieverbruik

R

Dynamische toepassing van bufferlocaties

R

Lage onderhoudskosten

Colli’s sorteren met de ORM

De ORM is een volautomatisch orderpicking systeem voor artikelen in omdozen, kratten, dozen trays etc. Bufferen en sorteren is gecombineerd in één systeem met een ongekende uitvoersnelheid (veel hogere snelheid dan bijvoorbeeld miniload of shuttlesystemen) en bovendien in een zeer compacte bouwwijze.

In een ORM worden artikelen tijdelijk op Friction-Drive™ rollenbanen gebufferd. Iedere Friction-Drive™ rollenbaan is uitgerust met een stopper/vrijgave-unit (de dispenser) waarmee de artikelen met hoge snelheid in iedere gewenste volgorde en hoeveelheid kunnen worden uitgeleverd aan één of meerdere palletizers of rolcontainer-stapelaars.

Bekijk de video op YouTube

Colli’s sorteren, de voordelen

De ORM onderscheidt zich ondermeer op de volgende punten t.o.v. andere full case orderpicking systemen:

  • Hoge capaciteit (5000-8000 colli/uur afhankelijk van ORM configuratie).
  • Compacte bouwwijze (20 – 30% ruimtebesparing t.o.v. miniloads of shuttle systemen).
  • Laag energieverbruik (O.a. door gepatenteerd aandrijfconcept met zeer weinig aandrijvingen).
  • Dynamische toepassing van bufferlocaties. Alle banen zijn identiek en geschikt voor artikelen met een grote variëteit aan verpakkingsvormen en gewichten.
  • Zeer lage onderhoudskosten. (Jaarlijks onderhoud is minder dan 1% van investeringskosten).
  • Uitvoerproces en replenishmentproces verlopen simultaan en onafhankelijk van elkaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze sorteeroplossingen voor colli’s? Neem gerust contact met ons op. Of bel direct met 072 – 303 40 50.