Kleding sorteren

De kledingbranche heeft de laatste tijd behoorlijke veranderingen ondergaan. De voorraden in de winkels zijn nagenoeg verdwenen en ook in het distributie centrum zelf wordt er maar een klein percentage van de nieuwe collectie opgeslagen. Dit betekent dat bij kleding sorteren de ontvangen goederen direct worden gebruikt om de orders in een batch te vullen, of te wel: cross-docking.

AIV - Autonomous Intelligent Vehicle
R

Investering in gemiddeld 3 jaar terugverdiend

R

Helemaal af te stemmen op klant specifieke behoeften

R

Volledige ondersteuning van het cross-docking proces

R

Mogelijkheden voor het automatisch sorteren van retourgoederen

R

Individuele kledingstukken herkennen direct in de sorteermachine

R

Flexibel sorteren naar o.a. productgroep, SKU of voorraad positie

Sorteer specialist met 30 jaar ervaring

De Hexapole sorteersoftware bestaat uit een gedegen basis die ontstaan is uit 30 jaar sorteer ervaring. Zowel standaard als klant specifiek sorteeralgoritme mogelijk. Specifieke wensen? We helpen je graag verder.

Hexapole Sorteer Software

Goederen worden direct bij ontvangst van de leverancier naar de sorteermachine geleid. De sorteermachine sorteert de goederen direct uit over de individuele filialen. Een percentage van de goederen die binnen de order niet toegewezen zijn aan filialen kunnen direct worden uit gesorteerd naar de daarvoor bestemde voorraad posities.

De Hexapole Standaard Sorteer Software kan zeer flexibel worden ingericht om het proces van cross-docking volledig te ondersteunen.

Ook een complex proces als het automatisch sorteren van retourgoederen is steeds vaker een belangrijke functionaliteit. De Hexapole Standaard Sorteer Software kan retouren flexibel sorteren naar o.a. productgroep, SKU of voorraad positie.

Onze Hexapole Standaard Sorteer Software is, ondanks dat de naam anders doet vermoeden, geheel open voor klant specifieke aanpassingen. De software bestaat uit een gedegen basis die ontstaan is uit bijna 30 jaar ervaring. Daarbovenop kan een standaard óf een klant specifiek sorteeralgoritme geplaatst worden. Ook de communicatie met bovenliggende ERP of WMS systeem kan klant specifiek worden ingericht.

Hangende kleding

Voor hangende kleding sorteren heeft Hexapole geheel in eigen huis de Hanging Garments Sorter (HGS) ontwikkeld. Het HGS systeem maakt gebruik van de meest geavanceerde en moderne technologieën en heeft zijn betrouwbaarheid in de afgelopen jaren keer op keer bewezen.

HGS – een modulair systeem

Het HGS systeem is opgebouwd uit modules. Dit betekent dat het systeem snel en moeiteloos in bijzonder gevormde ruimtes te plaatsen is.

Aanpassing aan uw bedrijf

Het HGS past zich grotendeels automatisch aan uw specifieke situatie aan. De afstand tussen kledinghaken en stations heeft bijvoorbeeld vrijwel geen invloed op het functioneren van het systeem. Kleine wijzigingen aan het sorteersysteem, bijvoorbeeld als een station verplaatst of extra bijgeplaatst moet worden, zijn vooral mechanisch van aard. De aanpassing binnen de software kost maar een paar minuten.

Kostenbesparing

Door te blijven innoveren, zijn onze sorteersystemen steeds goedkoper geworden. Uw investering betaalt zich in de regel al binnen drie jaar terug.

Overtuig uzelf! Ons systeem is geschikt voor alle bedrijven met 15 of meer verkooppunten.

  • het HGS systeem sorteert tussen de 6.000 en 12.000 artikelen per uur
  • de sortering verloopt uiterst accuraat
  • het HGS systeem heeft speciale modules o.a. om retour gestuurde artikelen te verwerken (bv terug naar leveranciers, herverdelen over filialen of terug naar opslag etc…)
  • uw overheadkosten dalen aanzienlijk
  • het HGS systeem heeft nagenoeg geen onderhoud nodig!

RFID Detectie

Speciaal voor het uitsorteren van hangende kleding heeft Hexapole een software module ontwikkeld welke individuele kledingstukken kan herkennen d.m.v. een RFID chip in het barcode label, terwijl deze kledingstukken zich in de sorteermachine bevinden. Door deze techniek kunnen kledingstukken uniek genummerd en automatisch herkend worden zonder de noodzaak dat ieder kledingstuk handmatig gescand moeten worden door de operator.

Onze Hexapole Standaard Sorteer Software is, ondanks dat zijn naam anders doet vermoeden, geheel open voor klant specifieke aanpassingen. De software bestaat uit een gedegen basis die ontstaan is uit al bijna 30 jaar ervaring. Daarbovenop kan een standaard óf een klant specifiek sorteeralgoritme geplaatst worden. Ook de communicatie met bovenliggende ERP of WMS systeem kan klant specifiek worden ingericht.

Wilt u meer weten over onze sorteeroplossingen voor de kledingbranche? Neem gerust contact met ons op. Of bel direct met 072 – 303 40 50

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor de kleding sorteren? Neem gerust contact met ons op. Of bel direct met 072 – 303 40 50.