ICT beheer

ICT beheer is specialistisch werk. Ontdek de kracht van onze expertise in ICT-diensten. Onze Managed ICT afdeling neemt het beheer van al uw ICT-systemen volledig uit handen. Door nauw samen te werken met gebruikers zorgen onze specialisten ervoor dat uw IT-systemen perfect aansluiten bij de behoeften van de organisatie. Met proactief onderhoud, beveiligde back ups en geavanceerde ICT beheer waarborgen we een geoptimaliseerde bedrijfsomgeving die past bij de hedendaagse mogelijkheden.

Microsoft 365 voor bedrijven
R
Werk efficiënter door geoptimaliseerde bedrijfsprocessen
R
Verhoog de productiviteit door snellere toegang tot informatie en geautomatiseerde taken
R
Bescherm uw gegevens met de beste beveiligingsmaatregelen
R
Bespaar op uw ICT kosten door efficiënt beheer
R
Met maximale schaalbaarheid past u zich gemakkelijk aan bij groei of verandering
R
Stimuleer innovatie door de ontwikkeling en integratie van de nieuwste technologieën.

ICT beheer uitbesteden

Stap binnen in de wereld van naadloos geïntegreerd ICT beheer met onze uitgebreide Managed ICT diensten, waar wij de drijvende kracht zijn achter uw bedrijfsgroei. Elk aspect is ontworpen om uw operationele efficiëntie te verbeteren en uw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen. Van een krachtig beheerd netwerk tot de meest recente ontwikkelingen in beheerde VoIP-telefonie, leveren wij oplossingen die specifiek zijn afgestemd op de unieke eisen van uw bedrijf.

ICT beheer met Microsoft 365

Microsoft 365

Omarm de kracht van de cloud met Microsoft 365. Stimuleer samenwerking, verhoog de productiviteit en werk veilig en efficiënt samen aan projecten. Dankzij een uitgebreide set aan tools, waaronder Exchange Online, Teams for Business en OneDrive, tillen wij uw bedrijf naar het volgende niveau van digitale transformatie.

Werk overal en altijd productief met onze cloud werkplekken

Werkplekbeheer

Geef uw team de vrijheid met onze cloud werkplekken. Werk overal en altijd productief met volledig ingerichte online werkplekken die naadloos integreren met uw bedrijfsapplicaties. Weg met dure servers en licenties – betaal een vast bedrag per gebruiker per maand en geniet van ongeëvenaarde flexibiliteit en toegankelijkheid. Benut de kracht van het internet maximaal waarin alle systemen goed werken en uw teamleden locatie onafhankelijk aan de slag kunnen!

Netwerkbeheer - krachtige beheerde netwerken voor uw organisatie

Netwerkbeheer

Transformeer uw digitale ervaring met ons krachtige beheerde netwerk. Ontgrendel optimale connectiviteit die stabiliteit en topprestaties garandeert. Onze experts staan garant voor proactieve monitoring, razendsnelle probleemoplossing en een ongeëvenaarde uptime, zodat u zich volledig kunt wijden aan de exponentiële groei van uw bedrijf. Kies voor een netwerk dat niet alleen bestand is tegen, maar ook gedijt in de snel veranderende digitale omgeving.

Geavanceerde VoIP Telefonie oplossingen

VoIP Telefonie

Transformeer uw bedrijfscommunicatie met onze geavanceerde VoIP Telefonie oplossingen. Heldere gesprekken, efficiënte samenwerking en kostenbesparingen zijn de kern van onze dienstverlening. Laat traditionele telefonie achter u en omarm de flexibiliteit en innovatie die VoIP biedt, ondersteund door ons toegewijde team van experts.

Serverbeheer

Serverbeheer

Optimaliseer Uw Bedrijfsvoering met Hexapole Managed ICT Serverbeheer. In de snel veranderende wereld van technologie is het cruciaal dat uw bedrijf niet alleen bijblijft, maar ook vooroploopt. Bij Hexapole Managed ICT begrijpen we dat de ruggengraat van elk modern
bedrijf de servers zijn die uw data beheren, uw applicaties draaien en uw communicatie faciliteren.

Apparaatbeheer en gebruikersbeheer met de Hexapole ICT diensten

Managed Device/User

Vereenvoudigd beheer voor focus op uw kernactiviteiten. Laat ons het beheer van uw apparaten en gebruikers vereenvoudigen, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten. Onze uitgebreide Managed Device/User diensten bieden oplossingen op maat, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de complexiteit van IT-beheer. Bevrijd uzelf van zorgen en ontdek de efficiëntie van een geïntegreerde aanpak.

Managed ICT van Hexapole

Betrouwbaar ict beheer

Hulp nodig bij uw ICT vraagstukken? Managed ICT is de ideale oplossing voor bedrijven die willen profiteren van de voordelen van goed beheerde en betrouwbare ICT, zonder de noodzaak van een intern ICT team. Als professionele ICT dienstverlener helpen wij u graag verder.

Neem persoonlijk contact met ons op via 072 – 303 40 50 en laat ons u helpen uw  ICT beheer te optimaliseren en uw bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Wat is ICT beheer?

ICT-beheer, ofwel Information and Communication Technology-beheer, verwijst naar het geheel van activiteiten en processen die gericht zijn op het effectief beheren, onderhouden en optimaliseren van de IT omgeving binnen een organisatie. Het beheren van systemen gebeurt op verschillende manieren. Dit omvat onder andere het beheren van hardware, software, netwerken, databases en andere technologische middelen. De doelstellingen van ICT-beheer omvatten het waarborgen van een optimale werking van IT-systemen, het waarborgen van informatiebeveiliging, het ondersteunen van gebruikers, het plannen van IT-strategieën en te zorgen voor een efficiënte inzet van technologie om zakelijke doelen te bereiken. ICT-beheer kan diverse subgebieden omvatten, zoals applicatiebeheer en technisch beheer. We lichten ze even toe.

Functioneel Beheer
Doel: Het richt zich op het beheren van de functionele aspecten van informatiesystemen en de afstemming tussen IT en de bedrijfsprocessen.
Taken: Het definiëren van gebruikersbehoeften, vertalen van deze behoeften naar IT-oplossingen, en zorgen voor een optimale afstemming van IT-diensten op de bedrijfsdoelstellingen.

Applicatiebeheer
Doel: Het beheert en onderhoudt specifieke softwareapplicaties die worden gebruikt binnen een organisatie.
Taken: Installatie, configuratie, monitoring, updates, en het oplossen van problemen met applicaties. Ook betrokken bij het verbeteren van de functionaliteit en prestaties van applicaties.

Technisch Beheer
Doel: Dit concentreert zich op de technische infrastructuur van IT, inclusief hardware, netwerken en servers.
Taken: Installatie, configuratie, onderhoud en monitoring van technologische componenten. Zorgt voor een stabiele en veilige IT-infrastructuur.

Werkplekbeheer
Doel: Het beheert de individuele werkplekken van gebruikers, inclusief hardware, software en randapparatuur.
Taken: Installatie en configuratie van gebruikersapparatuur, softwareondersteuning, gebruikersondersteuning, en beveiliging van de individuele werkplekken.

Deze subgebieden werken samen en zijn gericht op het optimaal laten functioneren van alle vormen van IT. Samen vormen ze de pijlers van effectief ICT-beheer en dragen ze bij aan een naadloze integratie van technologie in de bedrijfsprocessen.

ICT-oplossingen voor kleine en grote bedrijven

Ons Managed ICT team is een team van ICT specialisten die klaar staan voor elke ICT-klus. Als succesvol bedrijf wilt u het maximale uit uw team halen. Wij zorgen ervoor dat al uw bestanden en apparaten veilig zijn, collega’s naadloos kunnen samenwerken in een veilige, centrale omgeving, waarbij wij de benodigde ICT-ondersteuning bieden. Vermijd het risico op datalekken, terwijl wij ervoor zorgen dat uw teamleden de hele dag door productief kunnen werken.

Veelgestelde vragen

K
L
Kan je ICT beheer uitbesteden?

Ja, het is zeker mogelijk om uw ICT uit te besteden. Veel bedrijven kiezen ervoor om hun ICT aan externe dienstverleners uit te besteden om verschillende redenen zoals:

  • Focus op eigen kernactiviteiten
  • Expertise en ervaring
  • Kostenbesparing
  • Geavanceerde technologieën
  • Schaalbaarheid

K
L
Waarom is ICT belangrijk?

ICT is belangrijk omdat het de efficiëntie vergroot, de toegang tot informatie verbetert, communicatie faciliteert, innovatie stimuleert, wereldwijde connectiviteit mogelijk maakt, bijdraagt aan bedrijfsgroei, besluitvorming ondersteunt en een aanzienlijke maatschappelijke impact heeft. Het speelt een cruciale rol in bijna alle aspecten van het moderne leven en werk.

K
L
Wat is een ICT beheerplan?
Een ICT-beheerplan is een gestructureerd document dat de strategieën, doelstellingen en procedures beschrijft voor het beheer en de ondersteuning van de informatietechnologie (ICT) binnen een organisatie. De ICT infrastructuur heeft een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt. Het plan is bedoeld om een raamwerk te bieden voor het effectief organiseren, beheren en onderhouden van IT-middelen, waaronder hardware, software, netwerken en andere technologische componenten. Haal het beste uit uw ICT met een ICT beheerplan!
K
L
Wat zijn de kosten voor ICT beheer?
De kosten voor het uitbesteden van ICT-beheer variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van de IT-infrastructuur, de gewenste dienstverlening en de gekozen dienstverlener. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van enkele honderden tot duizenden euro's per maand.
ICT beheer specialist Hexapole in Alkmaar