Pakketten en Post

Pakketten sorteren, mede door de toename van webwinkels is er de afgelopen jaren een sterk groeiende markt voor pakketdistributie. Voor een groot pakketvervoerder in Engeland verzorgt Hexapole al jaren het uitsorteren van duizenden pakketten per dag. Deze pakketten worden verdeeld over elk postcode gebied in Engeland, Ierland en de Kanaaleilanden.

Pakketten en post sorteren
R

Automatisch sorteren van pakketten en post

R

Helemaal af te stemmen op klant specifieke behoeften

Pakketten Sorteren

Voor het uitsorteren van postpakketten gebruikt Hexapole een flatsorter (ook wel bomb-bay sorter genoemd). Deze sorter wordt gebruikt voor het automatisch sorteren van kleine tot middelgrote en relatief lichte goederen. De te sorteren goederen bestaan uit een grote stroom pakketten afkomstig van allerlei bronnen en in allerlei verschillende vormen en maten. De pakketten worden of handmatig in de tray gelegd of worden in gevoerd door een automatisch invoer systeem. Zodra de tray zich boven het betreffende postcodegebied bevindt wordt deze geopend en valt het betreffend pakket in de daartoe bestemde bak.

Kleine Pakketten Sorteren

Door het toenemende aantal e-commerce orders zijn de afmetingen van pakketten kleiner geworden. Een pakket van een e-commerce order bevat vaak slechts een paar tot een enkel product. Speciaal om deze kleine pakketten te kunnen detecteren heeft Hexapole in 2015 de pakket sorteermachine voorzien van ons unieke Hadi® Product Detectie Systeem. Dit systeem kan goederen vanaf 2x2cm klein detecteren en kan worden toegepast op iedere bestaande flat of tilt tray sorteermachine.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze sorteeroplossingen voor pakketten? Neem gerust contact met ons op. Of bel direct met 072 – 303 40 50.