AIV robots

Autonomous Intelligent Vehicles (AIV’s) worden steeds meer door bedrijven geïntegreerd in hun organisatie voor het transporteren van producten. De nieuwste generatie mobiele robot (Autonomous Intelligent Vehicles – AIV) verplaatst zichzelf autonoom door een ruimte, zelfs als er constant bewegingen zijn van heftrucks en mensen. Het is een methode om sneller, foutlozer en goedkoper te werken.

AIV - Autonomous Intelligent Vehicle
R

Het is niet nodig om het pad vooraf te programmeren.

R

Lokaliseert zichzelf met on-board pc.

Sneller & foutlozer werken

De inzet van AIV’s in industriële automatisering draagt bij aan de voortdurende evolutie van geautomatiseerde processen in productie- en logistieke sectoren, met als doel het verbeteren van efficiëntie, nauwkeurigheid en flexibiliteit.

AIV’s in de industriële automatisering

Enkele kenmerken en toepassingen van AIV in industriële automatisering zijn:

  • Autonome navigatie: AIV’s maken gebruik van sensoren zoals lidar, camera’s en andere detectietechnologieën om hun omgeving te scannen en te navigeren zonder menselijke tussenkomst. Ze kunnen obstakels vermijden, routes plannen en zich aanpassen aan veranderingen in hun omgeving.
  • Material Handling: AIV’s worden vaak gebruikt voor het transporteren van goederen en materialen binnen fabrieken, magazijnen of logistieke centra. Ze kunnen autonoom materialen ophalen, verplaatsen en afleveren op vooraf bepaalde locaties.
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid: AIV’s zijn ontworpen om flexibel te zijn en gemakkelijk te integreren in bestaande productie- of logistieke processen. Ze kunnen ook schaalbaar worden ingezet, wat betekent dat het aantal autonome voertuigen kan worden aangepast aan de behoeften van het bedrijf.
  • Verhoogde efficiëntie: Door autonome voertuigen in te zetten, kunnen bedrijven de efficiëntie van hun interne logistiek verbeteren. AIV’s kunnen continu werken, wat leidt tot een verhoogde productiviteit en een snellere doorvoer van materialen.
  • Veiligheid: AIV’s zijn ontworpen met veiligheidsfuncties, zoals obstakelherkenning en vermijdingstechnologieën, om botsingen en ongelukken te minimaliseren. Ze kunnen ook worden geïntegreerd met andere automatiseringssystemen om een veilige werkomgeving te waarborgen.
AIV Robot

AIV Mobiele robots

AIV’s zijn bij uitstek geschikt voor het automatisch transporteren van producten en vereisen geen speciale, kostbare en tijdrovende aanpassingen van de infrastructuur. AIV’s rijden autonoom door de ruimet zonder een track. De doorvoersnelheid wordt verhoogd en medewerkers kunnen zich richten op werkzaamheden waarvoor menselijke vaardigheden noodzakelijk zijn.

Mogelijkheden & voordelen:

  • Het is niet nodig om het pad vooraf te programmeren.
  • Lokaliseert zichzelf met on-board pc.

Enterprise Manager is een netwerktoepassing dat zorgt voor coördinatie van mobiele robots en tegelijkertijd traceerbaarheid, taakverdeling en verkeerscontrole voor de hele vloot biedt.