HVC, verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van 46 gemeenten, maakt nu gebruik van het Hexapole Container Management Systeem (HACS) voor het dagelijks beheer, inspecteren en keuren van meer dan 2000 haakarm containers.

Container Beheer naar een hoger niveau

Voor de implementatie bevond het container beheer binnen HVC zich op niveau 1.0. Door gebruik te maken van het Hexapole Container Management Systeem wordt dit naar niveau 2.0 getild.
Alle gewenste technische gegevens, inspectie- en keuringsgeschiedenis zijn makkelijk in te zien op het gebruikersvriendelijke en overzichtelijke online platform.
Tegelijkertijd volgen de inspecteurs van HVC een officiële cursus bij TÜV Nederland gericht op het keuren van containers.

Stap voor stap implementatie

In de eerste fase lag de focus op het implementeren van een database als centrale opslag voor alle data m.b.t. de containers.
Vervolgens is het online platform ingericht ter ondersteuning van het operationeel beheer.
In de laatste fase is de mobiele applicatie ingericht waarmee het personeel verantwoordelijke voor uitvoerend beheer en de inspecteurs op locatie kunnen werken.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om het Hexapole Container Management Systeem succesvol te implementeren bij HVC.
De afgelopen weken hebben we de puntjes op de ï gezet, is de implementatie afgerond en is de software operationeel en in gebruik.

Lees meer over het Hexapole Container Management Systeem (HACS)

 

hvc