Yodel kiest voor sorteersysteem van Hexapole!

Yodel kiest voor sorteersysteem van Hexapole!

Het Britse Yodel (Yodel Delivery Network Ltd) heeft voor zijn National Distributiecentrum in Shaw, nabij Manchaster, gekozen voor een sorteersysteem – machine én software – van Hexapole. Yodel is een van de grootste pakketvervoerders in het Verenigd Koninkrijk. Dagelijks worden vanuit drie enorme distributiecentra tienduizenden pakjes in allerlei vormen en maten uitgesorteerd voor bezorging in Engeland, Ierland en op de Kanaaleilanden. Directeur Bas Bloemink is trots: “Op één van de distributiecentra maakt men al meer dan 20 jaar gebruik van onze sorteermachine en softwarematige besturing. Het is fantastisch dat Yodel ook voor Nationaal Distributiecentrum Shaw kiest voor Hexapole. Ons sorteersysteem stelt het bedrijf in staat om allerlei gemengde stromen van kleine en grotere pakketten te managen.”

Rechtstreeks sorteren in postzakken

De nieuwe sorteermachine wordt door Hexapole mechanisch geoptimaliseerd waardoor er rechtstreeks in postzakken gesorteerd wordt.
Daarnaast leveren wij de machinebesturing (het level 1) en ook de overkoepelende software laag met business rules en database (het level 2) plus de koppeling met het warehouse management systeem (WMS). Voor de machinebesturing wordt gebruik gemaakt van PLC’s van Beckhoff Automation.

De sorteermachine is van het type split tray sorter (ook wel bomb-bay of flat sorter genoemd) en is uitgerust met twee invoerplatformen voor handmatige invoer. De sorter heeft de vorm van een langgerekte ovaal met aaneengeschakelde trays die rond circuleren. Postpakketten worden in de tray ingevoerd. Zodra de tray boven een exit komt valt deze open en valt de doos rechtstreeks in de postzak. Dit type machine kan in de huidige configuratie tot ongeveer 9.500 pakketten per uur uitsorteren.

Door de COVID-19 pandemie zijn er veel projecten het afgelopen jaar niet doorgegaan. Echter in de wereld van de e-commerce en dus ook bij pakketvervoerders zijn de aantallen te versturen pakketten enorm gestegen. Wij zijn ontzettend trots en blij dat een bedrijf als Yodel wederom kiest voor een samenwerking met Hexapole.