Hexapole presenteert nieuw logo

Dit jaar, het is al regelmatig ter sprake gekomen, bestaat Hexapole 30 jaar. Op 30 oktober vierde het bedrijf deze mijlpaal met medewerkers en directie. Een welverdiend feest, en meteen het perfecte podium voor de presentatie van een nieuw bedrijfslogo. Voor directeur Bas Bloemink was aanpassing van het logo een onderwerp waar hij na de overname begin 2018 weleens over nadacht. Sinds de oprichting in 1994 was het logo niet veranderd, dus een frivole gedachte was het zeker niet. En toen diende het jubileum zich aan als gelegenheid om woorden om te zetten in daden. “Eén ding was daarbij duidelijk voor mij, uit het nieuwe logo moest respect blijken voor het origineel.” legt Bas uit.

Volgens oud-directeur Cees Brockhus werd dat oude logo ontworpen door een beginnend reclamebureau. Solide werk, kunnen we rustig stellen. Als het aan de toenmalige directie had gelegen, was Hexapole trouwens onder een andere naam van start gegaan: Abacus. Men wilde graag een pakkende naam voor het bedrijf, en een naam die ook – je kunt je er nu geen voorstelling meer van maken – vooraan in het telefoonboek te vinden zou zijn. Helaas bleek er al een IT-bedrijf Abacus te bestaan. Dat feest ging daarom niet door. Het werd uiteindelijk Hexapole, iets verder naar achteren in het alfabet, en een passende Griekse verwijzing naar de zes oprichters van het bedrijf.

Hexapole is trots op het nieuwe logo! Het is eigentijds en fris, en heeft een aantal kenmerken van het vorige behouden. Bas legt uit: “De kleurcombinatie en de prominente X vooral, symbool van de diverse automatiseringstakken waarin Hexapole actief is. Die X moest er absoluut uit blijven springen. Ook omdat hij voor mij staat voor ‘anders zijn’, in de zin van: lef hebben om onbekende wegen in te slaan. Hexapole stapt altijd vol overtuiging in nieuwe projecten, in nieuwe branches en met de nieuwste technieken. Vandaar ook de toevoeging van de hexagon in het logo. Een zeskant heeft geen standaard kaders en wij denken ook graag buiten de gebruikelijke frames. We verzetten continu de piketpaaltjes van onze mogelijkheden.”

En die instelling maakt Hexapole al 30 jaar een uitzonderlijke speler op de automatiseringsmarkt.