UPDATE: Sorteermachine opgeleverd bij Yodel, Engeland!

sorteermachine yodel

Het Britse Yodel werkt samen met Hexapole om verbeterde sortering van kleine pakketten te leveren in het Shaw Sortation Centre, te Oldham.

Voldoen aan toenemende vraag na opkomst van online retail

Yodel werkt samen met Hexapole, een gespecialiseerd sorteerbedrijf gevestigd in Nederland, om de sorteercapaciteit voor kleine pakketten te optimaliseren in het Shaw-sorteercentrum in Oldham. De aanschaf van een innovatief sorteersysteem zal Yodel helpen om te blijven voldoen aan de toegenomen vraag na de opkomst van online retail.

Samenwerking tussen Yodel en Hexapole uitgebreid

Hexapole heeft eerder met Yodel samengewerkt en het bedrijf de eerste Small Parcel Sorter (SPS) ter plaatse in het Hatfield-sorteercentrum geleverd. Omdat het aantal pakketten dat door het systeem stroomde bleef groeien, besloot Yodel een tweede SPS te installeren in hun Shaw-centrum om het toegenomen volume op te vangen. Dit werd geleverd door middel van een renovatie- en herinstallatie-inspanning met behulp van een machine die oorspronkelijk was geïnstalleerd in een locatie van een derde partij in Zwitserland.

Zeer verheugd dat Yodel wederom met Hexapole samenwerkt

Carl Moore, Chief Operations Officer zei: “We waren zeer verheugd om met Hexapole samen te werken aan een tweede SPS en eenmaal ter plaatse verliep het bouwproces opmerkelijk snel, een bewijs van hun organisatie en goede planning. Deze investering in apparatuur en technologie zal helpen om de doorstroming te verbeteren en de afhandeling van pakketten door onze collega’s te verminderen. Sinds de installatie waren de operationele voordelen onmiddellijk merkbaar.”

Hexapole heeft de sorteermachine op hun basis in Nederland aangepast en verfijnd om aan de specificaties van Yodel te voldoen en werd vervolgens getransporteerd en geïnstalleerd in Shaw.

Bas Bloemink, algemeen directeur bij Hexapole: “In het Hatfield Distributiecentrum worden onze sorteermachine en softwarebesturing al meer dan 20 jaar gebruikt. Het is fantastisch dat Yodel ervoor heeft gekozen om met Hexapole samen te werken om een tweede SPS te installeren voor hun nationale distributiecentrum in Shaw. Ons sorteersysteem stelt het bedrijf in staat om allerlei gemengde stromen van kleine en grotere pakketten te managen.”

Sorteren van pakketten rechtstreeks in zakken

De nieuwe vestiging in Shaw sorteert pakketten in plastic zakken en wanneer ze vol zijn, worden ze verzegeld, gelabeld en handmatig en rechtstreeks naar de verzenddeur getransporteerd. Hierdoor worden geen extra eisen gesteld aan de sorteercapaciteit van de sorteermachine. Zakken kunnen vier keer de hoeveelheid pakketten bevatten in vergelijking met bakken. Gecontaineriseerde pakketten kunnen als één geheel worden verwerkt en gevolgd. Dit verhoogt de efficiëntie aanzienlijk en vermindert de behoefte aan handmatige processen zoals individuele scanning.

Duurzaamheid is een bijkomend voordeel gebleken, aangezien de zakken die bij operaties worden gebruikt volledig recyclebaar zijn en binnen het Yodel-netwerk blijven. Alle lege zakken kunnen worden opgehaald bij de Service Centers en worden teruggebracht naar de sortering voor verdere recycling.

 

Link naar oorspronkelijk nieuwsbericht: https://logisticsvoices.co.uk/yodel-partners-with-hexapole-to-deliver-improved-small-parcel-sorting-for-its-shaw-sortation-centre-oldham/?utm_source=hootsuite&utm_medium=&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=