Nooit meer voor niets naar de afvalcontainer lopen

Eind augustus lanceerde Spaarnelanden N.V.  – verantwoordelijk voor onder meer afvalinzameling, parkeerbeheer en beheer van de openbare ruimte in Haarlem en omgeving – een nieuw initiatief voor bewoners. Hexapole Automatisering vervulde hierin de softwaretechnische sleutelrol.

Spaarnelanden check je container

 

Beschikbaarheid online checken

Stelt u zich voor: u loopt met uw vuilniszak of krat met plastic afval naar de ondergrondse afvalcontainer in uw buurt. Daar aangekomen constateert u dat deze vol of buiten gebruik is. Een bron van irritatie, waaraan Spaarnelanden een einde wilde maken. Bewoners kunnen nu online checken of hun container beschikbaar is. Zo niet, dan is meteen ook te zien wanneer deze geleegd wordt.

Containerbeheersysteem op maat

Deze service is een uitbreiding van het bestaande containerbeheersysteem van Spaarnelanden, waarvoor het complete softwareprogramma eveneens door Hexapole Automatisering is ontwikkeld. Het bestaat uit een gestandaardiseerde kern met tailor made oplossingen die wij speciaal voor Spaarnelanden inbouwden.

Productieve samenwerking

Dit uitgebreide en goed functionerende containerbeheersysteem is het resultaat van de vlotte samenwerking tussen Hexapole, management en uitvoerende afdelingen van Spaarnelanden. Denk hierbij aan de chauffeurs, de onderhoudsploeg van de ondergrondse containers, planning en klantenservice. Zij kunnen eenvoudig zien welke containers geleegd, gereinigd of gerepareerd moeten worden.

Duurzaamheid en gebruiksgemak

Met dit containerbeheersysteem bespaart Spaarnelanden brandstof en CO2-uitstoot, omdat alleen bijna volle afvalcontainers geleegd hoeven te worden. Rijroutes kunnen hierdoor efficiënter worden gepland. Daarbovenop is nu dus ook het gebruiksgemak voor bewoners geoptimaliseerd, waarvoor Hexapole een deel van het systeem openbaar toegankelijk heeft gemaakt. Op de site van Spaarnelanden is te zien hoe dit werkt.